Česká společnost protetické stomatologie
Prof. MUDr. Antonín Šimůnek, CSc., promoval v roce 1977 na LF UK v Hradci Králové. Od té doby pracoval na hradecké stomatologické klinice, nejprve jako maxilofaciální chirurg, později jako implantolog. V roce 1990 obdržel titul CSc., v roce 1996 mu byl udělen titul docent, v roce 2013 byl jmenován profesorem.
Od roku 1992 se věnuje dentální implantologii a je jedním z průkopníků tohoto oboru v České republice. Získal zkušenosti na stážích v USA, ve Švýcarsku a v Rakousku. Od roku 1997 je vedoucím implantologického pracoviště stomatologické kliniky v Hradci Králové. Se svým kolektivem zavedl 35 000 implantátů, napsal 230 implantologicky zaměřených publikací v tuzemském i renomovaném zahraničním odborném tisku a přednesl 350 odborných přednášek, převážně na implantologické téma. Je vědeckým sekretářem Implantologického klubu České republiky a vedoucím kolektivu autorů první české učebnice dentální implantologie, která vyšla ve dvou vydáních a získala Cenu rektora Karlovy univerzity za nejlepší publikaci roku.

Absolvovala Stomatologickou kliniku LF UK v Hradci Králové a od roku 1993 je zde zaměstnána jako odborný asistent. Nejprve působila na oddělení dentoalveolární chirurgie, od roku 2003 pracuje trvale na implantologickém oddělení. V roce 2001 obhájila disertační práci na téma Porovnání úspěšnosti povlakovaných a nepovlakovaných oseointegrovaných implantátů. V rámci dentoalveolární chirurgie i dentální implantologie se zajímá o problematiku ošetřování zdravotně kompromitovaných pacientů a seniorů. Účastní se výuky preklinické stomatologie, stomatologické rentgenologie a dentální implantologie. Podílí se na postgraduálním vzdělávání v Implantologickím centru stomatologické kliniky. Publikovala řadu prací na téma dentoalveolární chirurgie a dentální implantologie a je spoluautorem monografie Dentální implantologie.

Promoval v roce 1996 na 1. LF UK v Praze. Působí od září 1996 na Klinice otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku 1.LF UK a FNM jako lékař, od roku 2002 také jako odborný asistent. Stážoval na na Klinice otorhinolaryngologie Pecz v Maďarsku, v laboratoři objektivní audiometrie a středoušní mechaniky HNO Klinik-Dresden a na HNO Klinik Innsbruck se zaměřením na kochleární implantace.
Věnuje se zejména otochirugii, audiometrii a problematice peroperačního monitoringu při operacích v ORL oblasti. Je autorem řady článků, přednášek i kapitoly učebního textu věnované presbyakusii.

V roce 1994 promoval na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze. V letech 1995 až 1998 pracoval jako sekundární lékař I. stomatologické kliniky VFN v Praze. Od dubna 1998 je zaměstnán jako zubní lékař v Lasercentru Asklepion (nyní Kliniky a institutu estetické medicíny Asklepion) v Praze, kde byl v roce 2005 jmenován primářem stomatologického oddělení. Přednáší na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze.
Je členem Implantologického klubu ČR, České společnosti protetické stomatologie a American Academy of Implant Dentistry. Působí jako recenzent mezinárodního odborného časopisu Stomatology Edu Journal, LKS - recenzovaného odborného a stavovského časopisu České stomatologické komory, je členem redakční rady mezinárodního odborného časopisu pro zubní lékaře a zubní techniky Quintessenz. Podílí se na vývoji implantačních systémů. V praxi se zaměřuje zejména na komplexní a estetické rekonstrukce a na dentální implantologii.
Pravidelně se účastní tuzemských i mezinárodních vzdělávacích akcí a kongresů. Publikoval řadu článků a je autorem desítek přednášek.


Promovala v r.1977, v r.1986 získala specializaci v oboru ortodoncie. V letech 1977-1986 pracovala v obvodním zdravotnickém zařízení v pedostomatologické a ortodontické ordinaci, v letech 1986-1996 jako odborná asistentka na ortodontickém oddělení II. stomatologické kliniky 1. LF UK v Praze. Od r. 1996 působí jako odborná asistentka na oddělení ortodoncie a léčby rozštěpových vad Stomatologické kliniky 3. LF UK FN na Královských Vinohradech v Praze, které vede.
Pracuje v odborném výboru kongresu Pražské dentální dny. Je autorkou Atlasu ortodontických anomálií určeného praktickým zubním lékařům. Dlouhodobě se ve své přednáškové činnosti věnuje budování mezioborové spolupráce, výchově praktických zubních lékařů i pacientské veřejnosti.